200.000 plakater, en mand, en passion, et museum og en bog med en fantastisk historie

Foto: DanishConnection.dk

Janne Høgshøj er indehaver af kommunikationsvirksomheden DanishConnection og formand for Visuelt Forum, specialgruppe i Dansk Journalistforbund. Hun har netop føjet “Plakatmanden” til sin enorme samling af smukke og specielle bøger, som hun viser frem på messer i Danmark og Skandinavien, bl.a. Sign&Print, der i år afholdes i Odense til september. Janne skriver:

 


Jeg er grafiker, vild med visuel kommunikation og har min garage fyldt med tryksager fra visitkort og opefter. Foldere, brochurer, magasiner, emballage, kalendere, årsberetninger, plakater og kunstbøger. Alle kreative eksemplarer skabt af dygtige designere og trykkerier. Jeg udstiller dem på grafiske messer og bruger dem i undervisningen på designskoler. Blandt mine favoritter er nu bogen Plakatmanden – 200.000 plakater og en samler om samleren og billedkunstneren Peder Stougaard.

Plakatmanden er en fantastisk visuel oplevelse. En vidunderlig historie om en unik passion og spændende mand, beskrevet af Lise Seisbøll, mag. art. i kunsthistorie, forfatter og tidligere museumsinspektør for keramikmuseet Clay. Bogen er fyldt med fotos og beskrivelse af ikoniske plakater fra DSB, FDB, Tivoli, kunstmuseer, politiske partier, events, rejsemål mm. f.eks. skabt af Toulouse-Lautrec. Det er en stor og lærerig fornøjelse at læse bogen, se plakaterne og det bringer minder om mange oplevelser rundt om i landet. Mange af plakaterne kan opleves på Danmarks Plakatmuseum i Den Gamle By i Aarhus.

Der er detaljerede biografier om alle, der har medvirket til skabelsen og udgivelsen af bogen, omtale af kunstnerne, stikord og litteraturliste.

Bogens design er smukt og enkelt og skabt og tilrettelagt af Henriette Wiberg Andersen, udgivet af Forlaget på Tredje og trykt hos Narayana Press.

God fornøjelse fra
Janne Høgshøj

 

Læs mere om bogen på ftp.dk/plakatmanden