Kunstnersammenslutningen Det blå Tårn (2021)

Kunstnersammenslutningen Det blå Tårns anden bogudgivelse er en væsentlig udvidelse af den første bog, der udkom ved debut-udstillingen i 2019. Med sine 88 sider (og med hårdt omslag) er der nu dobbelt så meget plads til præsentation af kunstnerne.

Bogen indeholder også en dybdegående tekst om August Strindberg, som fortsat er den samlende inspirationskilde for sammenslutningens kunstnere, skrevet af Christine Marstrand. Artiklen kommer omkring Strindbergs utrættelige arbejde med både digtekunsten, maleriet, musikken og hans kemiske eksperimenter – og de ofte overraskende fællestræk for genrerne.

Desuden indeholder bogen en mindre artikel, skrevet af Lisbeth Tolstrup, om det særlige fællesskab, en kunstnersammenslutning kan være, og som måske har fået fornyet betydning under corona-pandemien. Begge skribenter er cand.mag. i kunsthistorie og medlemmer af Det blå Tårn, der i alt har 18 medlemmer.

Udgivelsen er støttet af Guldborgsund Kommunes Kulturpulje, Billedkunstrådet i Guldborgsund Kommune og Thorkild Høeghs Mindelegat.

Bogen udgives forud for sammenslutningens udstilling “Højvande”, der finder sted i Bønnelyches Pakhus i Nysted 3. juli – 1. august 2021. Udstillingen er støttet af de ovennævnte samt Statens Kunstfond og Nysted Bevaringsforening.

“Kunstnersammenslutningen Det blå Tårn”
88 sider, 128 illustrationer i farver.
Redaktion: Lars Pryds, Lisbeth Tolstrup, Poul Esting
Forlaget på Tredje 2021.
Pris: 120,- + forsendelse
ISBN 978-87-89232-43-0

Se meget mere om Det blå Tårn på www.det-blaa-taarn.dk

Bestil bogen nu


 

Anmelderne skrev:

“Så denne anmeldelse må slutte med en opfordring til at få fingre i bogen og selv nyde gengivelserne af de mange og vidt forskellige værker.”
– Egil Hvid-Olsen i Den smalle bog, 21.04.2021.

 


Smugkig i bogen:

 

Tre glade medlemmer af Det blå Tårns bestyrelse med den nye bog netop leveret fra trykkeriet – fra venstre Poul Esting, Henrik Skorá og Lars Pryds. Foto: Lisbeth Tolstrup