100 års øjeblikke – Kvindelige Kunstneres Samfund (2015)

Charlotte Glahn, Nina Marie Poulsen (red.) (2015):
100 års øjeblikke – Kvindelige Kunstneres Samfund

Idé og udvikling: Lene Rasmussen; Pylle Søndergaard
408 sider, rigt illustreret
Format: 26,6 x 25 x 3,1 cm. Hårdt omslag.
Grafisk design: Andreas Krautwald, 2K/Denmark
Tryk: Clemenstrykkeriet, Aarhus
ISBN: 978-87-7081-041-8
DKK 220,- + forsendelse

.

Udgivet i anledning af 100 års jubilæet for Kvindelige Kunstneres Samfund – en af verdens ældste faglige foreninger for kvindelige kunstnere.

Bogens ca. 400 siders er en illustreret gennemgang af den kunstpolitiske forenings historie, der viser Kvindelige Kunstneres Samfunds vedholdende kamp for at kunstnere vurderes og anerkendes for deres kunnen, ikke deres køn. Inddelt i 20 artikler af varierende længde og forskellige temaer.

.

Det siger læserne:


Fyldt med lækre illustrationer og en omhyggelig, velskrevet og fagligt velfunderet tekst. Det er et vægtigt og vigtigt værk.

– Lektørudtalelse, bibliotek.dk

.


Bogen favner vidt. Både i tid, kunstneriske indfaldsvinkler og som en fremlægning af en social og kønspolitisk dagsorden.

***** (fem stjerner) Gorm Spaabæk i NORDJYSKE, 20. januar 2015. Læs hele anmeldelsen

.


Selv om man kan og skal forholde sig kritisk til antologien ”100 års øjeblikke”, vil jeg på det varmeste anbefale den for dens mange gode artikler og for at den som mange andre tiltag er en del af det lange seje træk, der handler om at udvikle både mænds og kvinders forståelse af, hvad køn har betydet og fremover skal betyde når det handler om kunst.

– Mai Misfeldt, kunsten.nu Læs hele anmeldelsen

.